Kuchnia

Jedwabiste naleśniki

Czy jest ktoś, kto nie lubi naleśników? Nie! A dlaczego? Bo są jak chleb! Możesz je łączyć z milionem dodatków żeby uzyskać ulubiony przez Ciebie smak! Jednak, tak samo jak chleb, naleśniki musza być wykonane d...

Polędwiczki Piccata

Soczyste, różowe mięsko z cudowną skórką z parmezanu. Takie są właśnie Polędwiczki Piccata! (więcej…)...

Purée z rozmarynem

Ziemniaki są niesamowite. Można je podawać w niezliczonych formach i zawsze smakują dobrze! Dlatego chciałbym Wam przedstawić jedną z moich ulubionych form podania tego warzywa, a mianowicie, jako purée. (wi...

Parmezanowe tosty z mozzarellą

Na śniadanie jadasz jajecznicę lub naleśniki? Jeśli tak, to najwyższy czas to zmienić! Proste i smaczne tosty na pewno urozmaicą każdy poranek. (więcej…)...

Rosół

Nie wyobrażam sobie bez niego życia. Ten cudowny, mięsno-warzywny wywar od lat gości u mnie w każdą niedzielę. (więcej…)...

Panna Cotta – prosty, a niebiański deser

Włoski deser, który nie tylko jest przepyszny, ale także prosty w wykonaniu. Ja bym poszedł nawet krok dalej, to nietypowa galaretka o wybornym smaku i aromacie wanilii. (więcej…)...

Łosoś a’la sznycel z brokułowym puree

Jajko i łosoś? Powiecie, że jestem szalony? Otóż nie! To niesamowite połączenie sprawi, że Wasze kubki smakowe oszaleją i zaczniecie przygotowywać łososia tylko w ten sposób. (więcej…)...

Sos Pebre

Kolejny niebiański sos z Ameryki Południowej. Tym razem pochodzi on z Chile i jest bardziej pikantny :) (więcej…)...