Sos koperkowy to idealny dodatek do ryb i ziemniaków.
Jest bardzo prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny, także polecam spróbować go wykonać przy najbliższej okazji 🙂
20 minut
2 osoby
Łatwy
Potrzebne składniki
- 3 łyżki śmietany
- 1 czubata łyżka majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- mała kiść koperku
- szczypta soli
Przygotowanie
Na początku dodajemy 3 łyżki śmietany do miski.
Następnie dodajemy 1 czubatą łyżkę majonezu.
Myjemy koper i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Kroimy koper.
Miska i koper razem 🙂
Dodajemy koper do miski.
Dodajemy 1 łyżeczkę cytryny.
I wszystko dokładnie mieszamy.
Gotowy sos warto wstawić na 15 minut do lodówki (generalnie im dłużej tym lepiej), wtedy wszystkie dodatki połączą się i uzyskamy wspaniały smak.
Smacznego! 🙂