Przepyszna ryba, ale w połączeniu ze śmietaną i koperkiem to już majstersztyk!
To świetne danie, szczególnie kiedy nie masz czasu na kuchenne rewolucje. Szybko je przyrządzisz i po 30 minutach pieczenia będzie gotowe! Doskonale będzie komponować się z ryżem, podpiekanymi ziemniaczkami lub frytkami.
40 minut
2 osoby
Łatwe
Potrzebne składniki
- filet z łososia (ok. 300 g)
- pęczek koperku
- 2 łyżki śmietany 18%
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- folia aluminiowa
Przygotowanie
Przygotuj duży arkusz folii aluminiowej i rozprowadź na nim oliwę z oliwek.
Oprósz solą i pieprzem.
Połóż filet z łososia.
Następnie dokładnie posmaruj go oliwą z oliwek.
Oprósz solą i pieprzem.
Posyp całość, drobno pociętym, koperkiem.
I dodaj śmietanę. Każda kropla to ok. pół małej łyżeczki.
Teraz zawiń wszystko dokładnie. I dodaj do piekarnika rozgrzanego do 200°C (włączony termoobieg) na 30 minut.
I gotowe! Pyszny, soczysty łosoś w przepysznym sosie śmietanowo-koperkowym.
Smacznego! 🙂