Łosoś w koperku i śmietanie

Przepyszna ryba, ale w połączeniu ze śmietaną i koperkiem to już majstersztyk!

To świetne danie, szczególnie kiedy nie masz czasu na kuchenne rewolucje. Szybko je przyrządzisz i po 30 minutach pieczenia będzie gotowe! Doskonale będzie komponować się z ryżem, podpiekanymi ziemniaczkami lub frytkami.

40 minut
2 osoby
Łatwe

Potrzebne składniki

  • filet z łososia (ok. 300 g)
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • folia aluminiowa

Przygotowanie

Przygotuj duży arkusz folii aluminiowej i rozprowadź na nim oliwę z oliwek.

4

Oprósz solą i pieprzem.

5

Połóż filet z łososia.

6

Następnie dokładnie posmaruj go oliwą z oliwek.

7

Oprósz solą i pieprzem.

8

Posyp całość, drobno pociętym, koperkiem.

9

I dodaj śmietanę. Każda kropla to ok. pół małej łyżeczki.

10

Teraz zawiń wszystko dokładnie. I dodaj do piekarnika rozgrzanego do 200°C (włączony termoobieg) na 30 minut.

11

I gotowe! Pyszny, soczysty łosoś w przepysznym sosie śmietanowo-koperkowym.

IMG_2596

Smacznego! 🙂