Sos koperkowy to idealny dodatek do ryb i ziemniaków.

Jest bardzo prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny, także polecam spróbować go wykonać przy najbliższej okazji 🙂

20 minut
2 osoby
Łatwy

Potrzebne składniki

  • 3 łyżki śmietany
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • mała kiść koperku
  • szczypta soli

Przygotowanie

Na początku dodajemy 3 łyżki śmietany do miski.

1

Następnie dodajemy 1 czubatą łyżkę majonezu.

2

Myjemy koper i osuszamy papierowym ręcznikiem.

3

Kroimy koper.

4

Miska i koper razem 🙂

5

Dodajemy koper do miski.

6

Dodajemy 1 łyżeczkę cytryny.

7

I wszystko dokładnie mieszamy.

8

Gotowy sos warto wstawić na 15 minut do lodówki (generalnie im dłużej tym lepiej), wtedy wszystkie dodatki połączą się i uzyskamy wspaniały smak.

Smacznego! 🙂

Podobne posty