Nie wiem jak Wy, ale ja bez masełka czosnkowego grilla sobie nie wyobrażam. Taki MUST!
Sposób jest prosty i mega szybki.
15 minut
3-4 osoby
Łatwy
Potrzebne składniki
- pół kostki masła
- 5 ząbków czosnku
- szczypta soli
Przygotowanie
Masło kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miseczki.
Obieramy i przygotowujemy 5 ząbków czosnku.
Tak wygląda 5 czosnków z bliska 🙂
Następnie wkładamy na 30 sekund masło do mikrofalówki. I zobaczcie co się stało, mamy płynne masło, które szybciej połączy się z czosnkiem 🙂
Wyciskamy 5 ząbków czosnku.
Mieszamy i dodajemy szczyptę soli dla podkreślenia smaku. Następnie wkładamy na 10-15 minut do lodówki, w zależności jak miękkie masełko chcecie.
Ja poczekałem za długo i miałem lekko twardawe, ale smak nieziemski!
Polecam smarować nim chlebek z grilla, albo położyć łyżeczkę masła na karkówkę, steka.
Smacznego!