Nie wiem jak Wy, ale ja bez masełka czosnkowego grilla sobie nie wyobrażam. Taki MUST!

Sposób jest prosty i mega szybki.

15 minut
3-4 osoby
Łatwy

Potrzebne składniki

  • pół kostki masła
  • 5 ząbków czosnku
  • szczypta soli

Przygotowanie

Masło kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miseczki.

1

Obieramy i przygotowujemy 5 ząbków czosnku.

2

Tak wygląda 5 czosnków z bliska 🙂

3

Następnie wkładamy na 30 sekund masło do mikrofalówki. I zobaczcie co się stało, mamy płynne masło, które szybciej połączy się z czosnkiem 🙂

4

Wyciskamy 5 ząbków czosnku.

5

Mieszamy i dodajemy szczyptę soli dla podkreślenia smaku. Następnie wkładamy na 10-15 minut do lodówki, w zależności jak miękkie masełko chcecie.

6

Ja poczekałem za długo i miałem lekko twardawe, ale smak nieziemski!

7

Polecam smarować nim chlebek z grilla, albo położyć łyżeczkę masła na karkówkę, steka.

Smacznego!

Podobne posty