Ser camembert z żurawiną

Camembert i żurawina to idealnie połączenie. Smak sera i słodkość żurawiny będzie pieścić Wasze podniebienie. A dodatek dobrego wina zamieni wieczór w idealny.

To jedna z najprostszych przekąsek. Małe kąski pozwolą zachęcić przyjaciół i rodzinę do spróbowania tego rarytasu.

5 minut
 Kto pierwszy ten lepszy
Łatwe

Potrzebne składniki

  • ser Camembert (oczywiście nić nie stoi na przeszkodzie żeby było ich więcej)
  • żurawina

Przygotowanie

Wyjmij ser z opakowania.

IMG_2217

Pokrój na trójkąciki. Ja zawszę kroję na mniejsze, bo niektórzy chcą tylko spróbować mały kęs.

IMG_2221

Wyłóż je na talerz wraz z żurawiną.

IMG_2224

Pamiętaj o wykałaczkach, ułatwi to chwytanie kawałków.

IMG_2231

Smacznego! 🙂